Kinkku-kassler voileipäkakku
6 hengelle
8 siivua paahtoleipää
maitoa
Täyte 1
150g Björkensin savustettu kinkkua (pala)
80g Björkensin savustettua kassleria
1/2 purjo
2dl majoneesia
1dl ranskankermaa
1dl kurkkusalaattia
3rkl makeaa chilikastiketta
suolaa ja pippuria
Täyte 2
100g Björkensin maksapate
1dl majoneesia
100g ruohosipuli-tuorejuustoa
suolaa ja pippuria
Koristelu
2 dl majoneesia
1 pkt Björkensin siivutettua kinkkua
1 pkt Björkensin siivutettua sisäfilettä
ohuita juuston viipaleita
Valmista täyte 1
Aloita kuutioimalla savustettu kinkkupala, kassler ja purjosipuli.
Sekoita majoneesi, ranskankerma, kurkkusalaatti, makea chilikastike ja kuutioitu kinkku, kassler ja purjosipuli.
Mausta suolalla ja pippurilla. Laita täyte sivuun odottamaan.
Valmista täyte 2
Hienonna maksapate veitsellä. Sekoita joukkoon majoneesi ja tuorejuusto.
Painele haarukalla kunnes seos on tasaista. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita täyte sivuun odottamaan.
Leikkaa leivän reunat pois.
Asettele kaksi leivänpalaa alustalle. Kostuta maidolla. Kostuta myös leivän reunat, että kakusta ei tule kuiva.
Levitä puolet täytteestä 1 leipien päälle. Laita kaksi seuraavaa leipää täytteen päälle.
Asettele leivät niinkuin tiiliskivet, näin saat voileipäkakusta tukevan. Kostuta maidolla.
Levitä kaikki täyte 2 leipien päälle.
Asettele leipäviipaleet ja kostuta maidolla.
Levitä loput täytteestä 1 leipien päälle.
Laita viimeiset leipäviipaleet ja kostuta maidolla.
Laita kakku tuorekelmuun ja anna seistä jääkaapissa mieluiten koko yön.
Koristelun aika
Levitä majoneesia koko kakulle.
Koristele kinkulla, salaatilla, juustolla, hedelmillä. Anna mielikuvituksen lentää.
0 kommenttia