Björkensin savustettu kassler sopii erinomaisesti ruuanlaittoon. Tässä yhdessä sienien ja kasslerin kanssa tulee hyvä muhennos, jonka voit tarjoilla paahtoleivän päällä tai tehdä siitä hieman löysempää ja tehdä siitä kastiketta esimerkiksi perunoiden kanssa..

Kassler-sienimuhennos

150g sieniä putsattuna ja viipaloituna
1 hienonnettu keltasipuli
1 valkosipulin kynsi hienonnettuna
1 tl timjamia
3rkl voita + 1rkl leivän paahtamiseen
Suolaa ja pippuria oman maun mukaan
1rkl vehnäjauhoja
4dl kermaa
1dl Vettä
1rkl sitruunamehua
1 paketti Björkensin savustettua kassleria

Ranskanleipää ( jos haluat)

Puhdista sienet ja viipaloi ne pienemmiksi paloiksi.

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli

Paista sienet, sipulit ja valkosipulit voissa ja mausta suolalla ja pippurilla oman maun mukaan. Muista että kasslereissa on myös suolaa.

Paista kunnes sienet pehmenevät ja kaikki neste on haihtunut pois.

Ripottele päälle jauhot ja sekoita.

Lisää kermaa vähän kerrallaan sekoittaen. Anna kiehua muutama minuutti.

Lisää vesi. Jos tykkäät että muhennos on liian paksua tai jos haluat tehdä siitä kastikkeen, lisää vettä tai kermaa.

Maista ja lisää suolaa tarvittaessa.

Leikkaa kasslersiivut pienemmäksi paloiksi. Lisää kasslerpalat sienimuhennokseen ja kuumenna noin 1 minuutti.

Jos haluat tarjoilla muhennoksen leivän päällä, lisää pannulle hieman voita ja paahda leipä.

Laita muhennos leivän päälle ja tarjoile.

Voit tarjoilla muhennoksen myös perunoiden kastikkeena