Mehevä lihapata

6 helmikuun, 2024

800 g porsaan sisäfileetä
150 g porkkanaa
300 g kanttarelleja tai herkkusieniä
100 g punasipulia
5 valkosipulinkynttä
2 rkl tomaattipyreetä
3 rkl tiivistettyä vasikanliemijauhetta
4 dl punaviiniä
4 dl vettä
1 tl kuivattua timjamia
2 laakerinlehteä
mustapippuria
Öljyä paistamiseen

Leikkaa liha kuutioiksi, noin 2×2 cm paloiksi.Pilko porkkanat, sipuli ja sienet sekä hienonna valkosipulit.

Ruskista lihoja öljyssä kunnes ne saavat hieman väriä.

Lisää joukkoon porkkanat, sipuli, sienet, punasipuli ja valkosipuli, ja ruskista muutama minuutti.

Sekoita joukkoon 2 rkl tomaattipyreetä.

Kaada sekaan vesi, punaviini ja vasikanliemijauhe, ja sekoita hyvin.

Lisää joukkoon laakerinlehdet, timjami ja mustapippurit, ja sekoita.

Anna kiehahtaa ja anna hautua kannen alla kunnes liha on todella pehmeää.

0 kommenttia

Kinkku-kassler voileipä kakku

Kinkku-kassler voileipä kakku

Kinkku-kassler voileipä kakku 6 hengelle 8 siivua paahtoleipäämaitoa Täyte 1 150g Björkensin savustettu kinkkua ( pala)80g Björkensin savustettua kassleria1/2...

Kylkisiivua paahdetuilla juureksilla

Kylkisiivua paahdetuilla juureksilla

Kylkisiivua paahdetuilla juureksilla 4 perunaa2 punajuurta4 porkkanaa1 palsternakkaa3 rkl hunajaa4 rkl oliiviöljyäSuolaa ja pippuriapari oksaa tuoretta...

Kassler-sienimuhennos

Kassler-sienimuhennos

Björkensin savustettu kassler sopii erinomaisesti ruuanlaittoon. Tässä yhdessä sienien ja kasslerin kanssa tulee hyvä muhennos, jonka voit tarjoilla...