Mehevä lihapata

6 helmikuun, 2024

800 g porsaan sisäfileetä
150 g porkkanaa
300 g kanttarelleja tai herkkusieniä
100 g punasipulia
5 valkosipulinkynttä
2 rkl tomaattipyreetä
3 rkl tiivistettyä vasikanliemijauhetta
4 dl punaviiniä
4 dl vettä
1 tl kuivattua timjamia
2 laakerinlehteä
mustapippuria
Öljyä paistamiseen

Leikkaa liha kuutioiksi, noin 2×2 cm paloiksi. Pilko porkkanat, sipuli ja sienet sekä hienonna valkosipulit.

Ruskista lihoja öljyssä kunnes ne saavat hieman väriä.

Lisää joukkoon porkkanat, sipuli, sienet, punasipuli ja valkosipuli. Ruskista muutama minuutti.

Sekoita joukkoon 2 rkl tomaattipyreetä.

Kaada sekaan vesi, punaviini ja vasikanliemijauhe. Sekoita hyvin.

Lisää joukkoon laakerinlehdet, timjami ja mustapippurit ja sekoita.

Anna kiehahtaa ja hautua kannen alla kunnes liha on todella pehmeää.

0 kommenttia

Kinkku-kassler voileipäkakku

Kinkku-kassler voileipäkakku

Kinkku-kassler voileipäkakku 6 hengelle 8 siivua paahtoleipäämaitoa Täyte 1 150g Björkensin savustettu kinkkua (pala)80g Björkensin savustettua kassleria1/2...

Kylkisiivua paahdetuilla juureksilla

Kylkisiivua paahdetuilla juureksilla

Kylkisiivua paahdetuilla juureksilla 4 perunaa2 punajuurta4 porkkanaa1 palsternakkaa3 rkl hunajaa4 rkl oliiviöljyäSuolaa ja pippuriapari oksaa tuoretta...

Kassler-sienimuhennos

Kassler-sienimuhennos

Björkensin savustettu kassler sopii erinomaisesti ruuanlaittoon. Tässä yhdessä sienien ja kasslerin kanssa tulee hyvä muhennos, jonka voit tarjoilla...