Epäaito schnitzel sienikastikkeella

Epäaito schnitzel sienikastikkeella

5 annosta, riippuen siitä kuinka isoja pihvejä haluat.

Schnitzelit:

500g BJÖRKENSIN Jauhelihapihviä
1 tl Paprikajauhetta
Suolaa
Pippuria

Panerointiin

2 dl Korppujauhoja
Sienikastike
5 dl Tuoreita herkkusieniä
½ pilkottu sipuli
50 g voita
2 rkl vehnäjauhoja
3 dl maitoa
2 dl vispikermaa
1 tl kuivattua timjamia

Ripaus suolaa

Sekoita BJÖRKENSIN jauhelihamassaan paprikajauhetta, suolaa sekä pippuria oman maun mukaan.

Sekoita hyvin, jotta saat tasaisen jauhelihamassan.

Ota pala jauhelihamassasta ja levitä se ohueksi pihviksi märän leikkuulaudan päälle tai lautaselle. Liha ei jää alustaan kiinni, jos alusta on hieman kostea. Pyöräytä jauhelihapihvi korppujauhoissa.

Paista pihvit molemmin puolin voissa tai öljyssä kauniin ruskeiksi. Paista noin 3-4 minuuttia per puoli.

Valmista sienikastike

Puhdista ja pilko sienet.

Paista sieniä pannulla tai kattilalla (ilman rasvaa) kunnes neste on haihtunut.

Kuori ja hienonna sipuli.

Lisää voi ja sipulit, sienen sekaan ja ruskista.

Ripottele vehnäjauhoa ja sekoita.

Kaada maitoa sienien sekaan, samalla sekoittaen ja anna kiehahtaa.

Lisää kerma ja timjami.

Keitä sienikastiketta n. 5 minuuttia kesilämmöllä, välillä sekoittaen.

Mausta suolalla ja pippurilla.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.