800 g Björkns innergrisfilé
150 g Morot
300 g kantareller eller champinjoner
100 g Rödlök
5 Vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
3 msk Kalvfond, koncentrerad
4 deciliter Rödvin
4 deciliter Vatten
1 tsk torkad timjan,
2 st Lagerblad
Svartpeppar
Olja till stekning
Skär köttet i tärningar. 2×2 cm Skär morötter, lök och svamp i bitar och finhacka vitlöken.
Bryn köttet i lite olja tills det får lite färg.
Häll i morötter, lök, svamp, lök och vitlök och bryn i några minuter.
Rör i 2 msk tomatpuré. Häll i vatten och rödvin samt kalvfond och blanda om.
Lägg i lagerblad, timjan och svartpepparkorn och rör om.
Låt allt koka upp och sen stå och puttra under lock tills det att köttet är riktigt mört.
Smaka av med salt och peppar.
Servera med lite färsk persilja.
0 kommentarer