Röd curry med griskött och kokosmjölk

 

1 msk olja
1 msk sojasås
2 dl cashewnötter
2 röda paprika
3 st morötter
2 vitlöksklyftor
2 cm ingefära
3 matskedar röd currypasta
1 burk lätt kokosmjölk (400 g)
1 lime
1 kruka koriander
salt

 

Stek köttet i olja tills det är gyllenbrunt, men inte helt genomstekt. Lägg till sidan.

Skär paprikan i strimlor och morötterna i skivorr. Stek grönsakerna 2-3 minuter tills de har fått lite färg, men inte blivit mjuka.

Riv vitlök och ingefära och häll ner i grönsakernba tillsammans med currypastan. Stek i 1-2 min.

Tillsätt 1 msk sojasås, kokosmjölken och saften av 1 lime.

Tillsätt köttet och låt puttra ett par minuter tills det är genomstekt.

Finhacka koriandern (spara lite till servering) och blanda i på slutet.

Häll i lite vatten om du tycker att såsen är för tjock.

Smaksätt med salt.

Servera curryn över ris, toppad med knapriga nötter och koriander.