Björkens är ett familjeägt köttförädlingsföretag

Företaget startade i juni 2009 med produktutveckling, en process som alltid kommer att fortgå. Våra produkter hittar du i kött- och korvdiskar.

Företaget är beläget i Karleby på Montörvägen 5. Familjen består av Marianne och Steve Björk samt våra söner Jonas och Mats med familjer. Vi bor alla i Kronoby, där vi har vår jordbruksfastighet som består av två lantgårdar med jordbruksmark. På Björkens har människor bedrivit både djurskötsel och odling av jordbruksmark i flera generationer, så även vi.

Vi är ett företag som startar med odling av fälten med korn och havre, går vidare med två stycken lantgårdar och slutar med ett köttförädlingsföretag i Karleby.

Den ena lantgården finns på Bjärkbondtåge 4 i Kronoby och är en traditionell jordbruksfastighet. Den andra lantgården, Björkens Svingård Ab, finns ungefär en kilometer längre bort på Flygfältsvägen 503, även den i Kronoby kommun.

Säden vi skördar här på kusten gör att vårt griskött är av bästa kvalitet.

Vår affärsidé går ut på att vi är med i hela kedjan, från havre- och kornfälten till sädsgrisköttet på matbordet.

För alla klimatsmarta människor kan vi erbjuda något, då alla våra kommande produkter blir klimat-smarta. Våra korta avstånd till allt gör oss till ett miljövänligt alternativ. Tänk vad bra att vi alla tillsammans kan påverka klimatet positivt.