Smörgåstårta med rökt skinka och kassler
För 6 personer
8 skivor formbröd
Mjölk
Fyllning 1
150 gram Björkens rökt skinka (bit)
80 gram Björkens rökt kassler
En halv purjolök
2 dl majonäs
1 dl creme fraiche
1 dl gurksallad
3 matskedar söt chilisås
Salt och peppar
Fyllning 2
100 gram Björkens leverpastej
1 dl majonäs
100 gram färskost med gräslök
Salt och peppar
Dekoration
2 dl majonäs
Björkens skivad skinka
skivad rökt innerfilé
Tunna skivor ost
Förbered fyllning nummer 1.
Börja med att finhacka skinkbiten, kassler och purjolök. Ställ åt sidan.
Blanda majonäs, creme fraiche, gurksallad, söt chilisås och den finhackade skinkan, kasslern och purjolöken. Rör om och smaksätt med salt och peppar. Ställ åt sidan.
Förbered fyllning nummer 2
Hacka leverpastejen fint med en kniv.
Blanda ihop pastejen med majonäs och färskost. Blanda väl med en gaffel tills du har en jämn smet. Smaksätt med salt och peppar.
Skär bort kanterna på brödet.
Placera två brödskivor på ett fat. Pensla brödet med mjölk. Se till att pensla ut till kanterna så att tårtan inte blir torr.
Bred ut hälften av fyllning 1 på brödskivorna.
Sätt två följande brödskivor ovanpå fyllningen.
Sätt gärna brödskivorna som tegelstenar för att få en stabilare tårta. Pensla med mjölk.
Bred på hela fyllning 2.
Sätt följande lager bröd på fyllningen och pensla med mjölk.
Bred ut resten av fyllning 1.
Sätt de sista brödskivorna på fyllningen och pensla med mjölk.
Plasta in tårtan i plastfolie och låt den stå i kylskåpet helst över natten.
Dags att dekorera.
Bred majonäs över hela tårtan.
Dekorera med skinka, sallad, ost, frukt. Låt fantasin flöda.
0 kommentarer