Björkens rökta kassler går utmärkt att använda i matlagningen. Här tillsammans med svampar blir den en god stuvning som du kan servera på toast eller göra den lite lösare och ha den som sås på t.ex. potatis.

Svampstuvning med rökt kassler

150 gram svamp, putsad och skivad
1 hackad gul lök
1 klyfta finhackad vitlök
1 tsk timjan
3 msk smör + 1 msk till brödet

salt och peppar enligt smak
1 msk vetemjöl
4 dl grädde
1 dl vatten
1 msk citronsaft
1 paket Björkens rökt skivad kassler

Formfranska (om du vill)

Rensa svampen och skär den i mindre bitar. 
Skala och hacka löken och vitlöken.

Stek svampen, lök och vitlök i smör och salta och peppra enligt behag. Tänk på att kasslern också är salt.

Stek tills svamparna mjuknar och all eventuell vätskan har kokat bort.

Strö över mjölet och rör om. Tillsätt grädden lite i taget under omrörning. Låt koka någon minut. 

Häll i vatten. Tycker du ännu att stuvningen är för tjock om du t.ex. ska använda den som sås kan du sätta mera vatten eller grädde.

Smaka och se om du behöver mera salt.

Skär kasslerskivorna i mindre bitar.

Lägg ner kasslerbitarna i svamstuvningen och värm i ca 1 minut.

Om du vill servera stuvningen på bröd så rostar du brödet med lite smör i en stekpanna.

Lägg stuvningen på brödet och servera.

Du kan också servera stuvningen som sås till potatis.