Sloppy Joe

17 februari, 2017

1 msk olja
400 g Björkens maletkött
0,5 dl farinsocker
3 tsk köttfärskrydda
1 lök
1 röd paprika
1 msk rödvinsvinäger
1 msk Worcestershire sås
3 dl krossade tomater
2 msk tomatpure

Hamburgerbröd

Hacka lök och parika.

Värm olja i stekpannan. Stek köttet lätt.
Strö över farinsocker och köttfärskrydda. Rör om och stek ytterligare.
Tillsätt lök, paprika, vinäger och Worcestershire sås och stek i ytterligare 5 minuter.
Tillsätt krossade tomater och tomatpure. Rör om och låt det småkoka i ytterligare 5 minuter tills vätskan har reducerats.
Skär hamburgarbröden i två delar och bred smör på ena sidan och rosta dem i stekpannan.
Fyll dem med köttfärsfyllningen och ät tillsammans med sallad eller franskpotatis.

0 kommentarer

Rostade rotsaker med skivad grissida

Rostade rotsaker med skivad grissida

Rostade rotsaker med skivad grissida 4 potatis1 rödbeta4 morötter1 palsternacka3 matskedar honung4 msk oolivoljaSalt och pepparett par kvistar rosmarin1 paket...

Röd curry med griskött och curry

Röd curry med griskött och curry

  Röd curry med griskött och kokosmjölk   1 msk olja1 msk sojasås2 dl cashewnötter2 röda paprika3 st morötter2 vitlöksklyftor2 cm ingefära3...