Orientalisk grisköttgryta

17 februari, 2017

Orientalisk grisköttgryta

500 g Björkens magra griskött i tärningar
1 skivad gul lök
1 strimlad purjolök
2 msk smör
0,5-1 msk currykrydda
1 banan
2 dl buljong
2 dl creme fraiche
100 g skalade räkor
salt
peppar

Bryn grisköttet i stekpannan, flytta över det i en gryta och salta och peppra.
Häll på buljongen och låt det koka i ca. 10 minuter.

Bryn under tiden lök och purjo i smöret blandat med curry.
Lägg det i grytan och koka ytterligare 10 minuter.

Tillsätt bananen i skivor samt creme fraiche, låt det koka upp och rör ner räkorna.
Servera med kokt ris och skivade tomater.

0 kommentarer

Rostade rotsaker med skivad grissida

Rostade rotsaker med skivad grissida

Rostade rotsaker med skivad grissida 4 potatis1 rödbeta4 morötter1 palsternacka3 matskedar honung4 msk oolivoljaSalt och pepparett par kvistar rosmarin1 paket...

Röd curry med griskött och curry

Röd curry med griskött och curry

  Röd curry med griskött och kokosmjölk   1 msk olja1 msk sojasås2 dl cashewnötter2 röda paprika3 st morötter2 vitlöksklyftor2 cm ingefära3...