Köttfärs med plommon

17 februari, 2017

Köttfärs med plommon

500g Björkens maletkött
1 ägg
1 burk gräddfil
3 msk.skorpmjöl
10 st.kärnfria plommon
1 påse fransk löksoppa

Riven ost (strös över  om man vill)
Vitpeppar (kan lämnas bort)

Blanda löksoppa,skorpmjöl o gräddfil,låt stå 5-10 min.
Tillsätt maletköttet,ägg och plommon (hackas i bitar).
Lägg smeten i smord ugnsform och grädda i 200 C ugn.  ca. 30 min.
Servera med tex.potatismos och morötter.

0 kommentarer

Rostade rotsaker med skivad grissida

Rostade rotsaker med skivad grissida

Rostade rotsaker med skivad grissida 4 potatis1 rödbeta4 morötter1 palsternacka3 matskedar honung4 msk oolivoljaSalt och pepparett par kvistar rosmarin1 paket...

Röd curry med griskött och curry

Röd curry med griskött och curry

  Röd curry med griskött och kokosmjölk   1 msk olja1 msk sojasås2 dl cashewnötter2 röda paprika3 st morötter2 vitlöksklyftor2 cm ingefära3...