Köttfärs med plommon

17 februari, 2017

Köttfärs med plommon

500g Björkens maletkött
1 ägg
1 burk gräddfil
3 msk.skorpmjöl
10 st.kärnfria plommon
1 påse fransk löksoppa

Riven ost (strös över  om man vill)
Vitpeppar (kan lämnas bort)

Blanda löksoppa,skorpmjöl o gräddfil,låt stå 5-10 min.
Tillsätt maletköttet,ägg och plommon (hackas i bitar).
Lägg smeten i smord ugnsform och grädda i 200 C ugn.  ca. 30 min.
Servera med tex.potatismos och morötter.

0 kommentarer

Mustig köttgryta

Mustig köttgryta

https://youtu.be/1aQ138QkNdU 800 g Björkns innergrisfilé 150 g Morot 300 g kantareller eller champinjoner 100 g Rödlök 5 Vitlöksklyftor 2 msk tomatpuré 3 msk...

Rostade rotsaker med skivad grissida

Rostade rotsaker med skivad grissida

Rostade rotsaker med skivad grissida 4 potatis1 rödbeta4 morötter1 palsternacka3 matskedar honung4 msk oolivoljaSalt och pepparett par kvistar rosmarin1 paket...