Bell Buckle Cafés Köttfärslimpa

17 februari, 2017

Köttfärslimpa

1 kg Björkens malet kött
1 ägg
½ dl havregryn
1 hackad lök
3,5 dl + 2 msk ketchup
3 tsk salt
2 tsk peppar
½ dl farinsocker
2 tsk Worcestershiresås

Värm ugnen till 175 grader.

Blanda maletkött, ägg, havregryn, halva löken, 2 msk ketchup, 2 tsk salt och 1 tsk peppar. Flytta över blandningen till en avlång brödform och platta till degen så att den har en jämn yta. Täck formen med aluminium folie och ställ formen i ugnen i ca. 1 timme.

Under tiden rör ihop 3,5 dl ketchup, farinsocker, resterande lök, Worcestershiresås och 1 tsk salt och 1 tsk peppar till en jämn smet.

Ta ut köttfärslimpan och häll bort eventuell vätska. Häll över ketchup-blandningen och grädda ytterligare 15 minuter utan folie.

Servera köttfärslimpan med t.ex. potatismos

0 kommentarer

Rostade rotsaker med skivad grissida

Rostade rotsaker med skivad grissida

Rostade rotsaker med skivad grissida 4 potatis1 rödbeta4 morötter1 palsternacka3 matskedar honung4 msk oolivoljaSalt och pepparett par kvistar rosmarin1 paket...

Röd curry med griskött och curry

Röd curry med griskött och curry

  Röd curry med griskött och kokosmjölk   1 msk olja1 msk sojasås2 dl cashewnötter2 röda paprika3 st morötter2 vitlöksklyftor2 cm ingefära3...