1 msk olja
400 g Björkens maletkött
0,5 dl farinsocker
3 tsk köttfärskrydda
1 lök
1 röd paprika
1 msk rödvinsvinäger
1 msk Worcestershire sås
3 dl krossade tomater
2 msk tomatpure
Hamburgerbröd
Hacka lök och parika.
Värm olja i stekpannan. Stek köttet lätt.
Strö över farinsocker och köttfärskrydda. Rör om och stek ytterligare.
Tillsätt lök, paprika, vinäger och Worcestershire sås och stek i ytterligare 5 minuter.
Tillsätt krossade tomater och tomatpure. Rör om och låt det småkoka i ytterligare 5 minuter tills vätskan har reducerats.
Skär hamburgarbröden i två delar och bred smör på ena sidan och rosta dem i stekpannan.
Fyll dem med köttfärsfyllningen och ät tillsammans med sallad eller franskpotatis.
0 kommentarer