Mustig köttgryta

6 februari, 2024

800 g Björkns innergrisfilé
150 g Morot
300 g kantareller eller champinjoner
100 g Rödlök
5 Vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
3 msk Kalvfond, koncentrerad
4 deciliter Rödvin
4 deciliter Vatten
1 tsk torkad timjan,
2 st Lagerblad
Svartpeppar
Olja till stekning

Skär köttet i tärningar. 2×2 cm Skär morötter, lök och svamp i bitar och finhacka vitlöken.

Bryn köttet i lite olja tills det får lite färg.

Häll i morötter, lök, svamp, lök och vitlök och bryn i några minuter.

Rör i 2 msk tomatpuré. Häll i vatten och rödvin samt kalvfond och blanda om.

Lägg i lagerblad, timjan och svartpepparkorn och rör om.

Låt allt koka upp och sen stå och puttra under lock tills det att köttet är riktigt mört.

Smaka av med salt och peppar.

Servera med lite färsk persilja.

0 kommentarer

Rostade rotsaker med skivad grissida

Rostade rotsaker med skivad grissida

Rostade rotsaker med skivad grissida 4 potatis1 rödbeta4 morötter1 palsternacka3 matskedar honung4 msk oolivoljaSalt och pepparett par kvistar rosmarin1 paket...

Röd curry med griskött och curry

Röd curry med griskött och curry

  Röd curry med griskött och kokosmjölk   1 msk olja1 msk sojasås2 dl cashewnötter2 röda paprika3 st morötter2 vitlöksklyftor2 cm ingefära3...