Chorizogryta med rödvin

19 maj, 2017

Chorizogryta med rödvin

1 msk matolja
400 gram Björkens Chorizo
1 lök
2 vitlöksklyftor
1/2 msk paprikapulver
2 dl rödvin
1 dl vatten
1 burk hackade tomater
svartpeppar
salt
1 konserv vita bönor
ca. 200 g färsk spenat
Skär chorizon i ca. 1 centimeters tjocka skivor och stek den i en stor stekpanna eller gryta tills den fått lite färg. Hacka löken och vitlöken och häll ner den i stekpannan med korven och stek allt i ytterligare 5 minuter.
Tillsätt paprikapulver och blanda om väl.
Häll i 2 dl rödvin, 1 dl vatten samt en burk hackade tomater. Du kan förstås använda färska tomater som du hackar (ca. 4 tomater). Koka upp och låt sjuda under lock på svag värme i ca. 30 minuter tills vätskan har reducerats lite.
Smaksätt med salt och peppar.
Rör ner en burk bönor och vänd ner spenaten. Rör om och koka tills bönorna är mjuka.

0 kommentarer

Rostade rotsaker med skivad grissida

Rostade rotsaker med skivad grissida

Rostade rotsaker med skivad grissida 4 potatis1 rödbeta4 morötter1 palsternacka3 matskedar honung4 msk oolivoljaSalt och pepparett par kvistar rosmarin1 paket...

Röd curry med griskött och curry

Röd curry med griskött och curry

  Röd curry med griskött och kokosmjölk   1 msk olja1 msk sojasås2 dl cashewnötter2 röda paprika3 st morötter2 vitlöksklyftor2 cm ingefära3...