Chorizogryta med rödvin

Chorizogryta med rödvin

1 msk matolja
400 gram Björkens Chorizo
1 lök
2 vitlöksklyftor
1/2 msk paprikapulver
2 dl rödvin
1 dl vatten
1 burk hackade tomater
svartpeppar
salt
1 konserv vita bönor
ca. 200 g färsk spenat
Skär chorizon i ca. 1 centimeters tjocka skivor och stek den i en stor stekpanna eller gryta tills den fått lite färg. Hacka löken och vitlöken och häll ner den i stekpannan med korven och stek allt i ytterligare 5 minuter.
Tillsätt paprikapulver och blanda om väl.
Häll i 2 dl rödvin, 1 dl vatten samt en burk hackade tomater. Du kan förstås använda färska tomater som du hackar (ca. 4 tomater). Koka upp och låt sjuda under lock på svag värme i ca. 30 minuter tills vätskan har reducerats lite.
Smaksätt med salt och peppar.
Rör ner en burk bönor och vänd ner spenaten. Rör om och koka tills bönorna är mjuka.
Follow us on Social Media