Chorizogryta med rödvin
1 msk matolja
400 gram Björkens Chorizo
1 lök
2 vitlöksklyftor
1/2 msk paprikapulver
2 dl rödvin
1 dl vatten
1 burk hackade tomater
svartpeppar
salt
1 konserv vita bönor
ca. 200 g färsk spenat
Skär chorizon i ca. 1 centimeters tjocka skivor och stek den i en stor stekpanna eller gryta tills den fått lite färg. Hacka löken och vitlöken och häll ner den i stekpannan med korven och stek allt i ytterligare 5 minuter.
Tillsätt paprikapulver och blanda om väl.
Häll i 2 dl rödvin, 1 dl vatten samt en burk hackade tomater. Du kan förstås använda färska tomater som du hackar (ca. 4 tomater). Koka upp och låt sjuda under lock på svag värme i ca. 30 minuter tills vätskan har reducerats lite.
Smaksätt med salt och peppar.
Rör ner en burk bönor och vänd ner spenaten. Rör om och koka tills bönorna är mjuka.
0 kommentarer