Falsk schnitzel med svampsås
5 stycken beroende på hur stora du vill ha dem.
Schnitzlar:
500 g BJÖRKENS köttfärs
1 tsk paprikapulver
salt
peppar
Panering:
2 dl skorpsmulor
Svampsås
5 dl färska champinjoner
1/2 hackad lök
50 g smör
2 msk vetemjöl
3 dl mjölk
2 dl vispgrädde
1 tsk torkad timjan
2 krm salt
Blanda köttet med paprikapulver samt salt och peppar enligt smak, Blanda väl så att du får en jämn köttfärs.
Ta en bit av köttfärsen och platta ut den till en tun schnitzel, antingen på en våt skärbräda eller tallrik. Om den är lite fuktig så fastnar inte köttet så lätt. Vänd sedan köttfärs-schnitzeln i skorpsmulor.
Stek den i smör eller olja på båda sidorna tills den fått en fin brun färg. Ca. 3-4 minuter på var sida.
Förbered svampsåsen
Rensa och skiva eller grovhacka svampen.
Stek svampen i en stekpanna eller kastrull (utan fett) tills eventuell vätska har avdunstat.
Skala och hacka löken fint.
Tillsätt smör och hackad lök till svampen och fräs någon minut.
Strö vetemjöl över och rör ut mjölet.
Häll i mjölk under omrörning och koka upp.
Tillsätt grädde, timjan och rör om.
Låt champinjonssåsen koka på medelvärme i ca 5 minuter – rör då och då.
Smaka av champinjonsåsen med salt och peppar.
0 kommentarer