Köttfärslimpa

1 kg Björkens malet kött
1 ägg
½ dl havregryn
1 hackad lök
3,5 dl + 2 msk ketchup
3 tsk salt
2 tsk peppar
½ dl farinsocker
2 tsk Worcestershiresås

Värm ugnen till 175 grader.

Blanda maletkött, ägg, havregryn, halva löken, 2 msk ketchup, 2 tsk salt och 1 tsk peppar. Flytta över blandningen till en avlång brödform och platta till degen så att den har en jämn yta. Täck formen med aluminium folie och ställ formen i ugnen i ca. 1 timme.

Under tiden rör ihop 3,5 dl ketchup, farinsocker, resterande lök, Worcestershiresås och 1 tsk salt och 1 tsk peppar till en jämn smet.

Ta ut köttfärslimpan och häll bort eventuell vätska. Häll över ketchup-blandningen och grädda ytterligare 15 minuter utan folie.

Servera köttfärslimpan med t.ex. potatismos

Tags: No tags

Leave a Comment