Chorizopata punaviinillä

19 toukokuun, 2017

Chorizopata punaviinillä.

1 rkl ruokaöljyä
400 g Björkens Chorizo
1 sipuli
2 valkosipulilohkoa
½ rkl paprikajauhetta
2 dl punaviiniä
1 dl vettä
1 purkki pilkottua tomaattia
Mustapippuria
Suolaa
1 purkki säilöttyjä valkoisia papuja
n. 200g tuoretta pinaattia

Leikkaa chorizo noin 1 cm paksuiksi viipaleiksi. Paista niitä isossa paistinpannussa tai padassa, kunnes saavat hieman väriä. Pilko sipuli ja valkosipuli. Kaada sipulit paistinpannulle makkaran sekaan ja paista noin viitisen minuuttia.

Lisää paprikajauhetta ja sekoita hyvin.

Kaada sekaan 2 dl punaviiniä, 1 dl vettä sekä purkki pilkottua tomaattia. Voit käyttää myös tuoretta tomaattia, jotka itse pilkot (noin 4 tomaattia). Kiehauta, jonka jälkeen hauduta kannen alla miedolla lämmöllä noin 30 minuuttia, kunnes neste on hieman haihtunut pois.

Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada sekaan pavut ja pinaatti. Keitä pataa samalla sekoittaen, kunnes pavut ovat pehmeitä.

Tarjoile sellaisenaan tai esimerkiksi perunan tai riisin kera.

0 kommenttia

Mehevä lihapata

Mehevä lihapata

https://youtu.be/1aQ138QkNdU 800 g porsaan sisäfileetä150 g porkkanaa300 g kanttarelleja tai herkkusieniä100 g punasipulia5 valkosipulinkynttä2 rkl...

Kinkku-kassler voileipäkakku

Kinkku-kassler voileipäkakku

Kinkku-kassler voileipäkakku 6 hengelle 8 siivua paahtoleipäämaitoa Täyte 1 150g Björkensin savustettu kinkkua (pala)80g Björkensin savustettua kassleria1/2...

Kylkisiivua paahdetuilla juureksilla

Kylkisiivua paahdetuilla juureksilla

Kylkisiivua paahdetuilla juureksilla 4 perunaa2 punajuurta4 porkkanaa1 palsternakkaa3 rkl hunajaa4 rkl oliiviöljyäSuolaa ja pippuriapari oksaa tuoretta...